ftp.delorie.com/archives/browse.cgi   search  
Mail Archives: cygwin-apps/2001/10/18/18:41:50

Mailing-List: contact cygwin-apps-help AT sourceware DOT cygnus DOT com; run by ezmlm
Sender: cygwin-apps-owner AT sourceware DOT cygnus DOT com
List-Subscribe: <mailto:cygwin-apps-subscribe AT sources DOT redhat DOT com>
List-Archive: <http://sources.redhat.com/ml/cygwin-apps/>
List-Post: <mailto:cygwin-apps AT sources DOT redhat DOT com>
List-Help: <mailto:cygwin-apps-help AT sources DOT redhat DOT com>, <http://sources.redhat.com/lists.html#faqs>
Delivered-To: mailing list cygwin-apps AT sources DOT redhat DOT com
content-class: urn:content-classes:message
MIME-Version: 1.0
Subject: .libs issue with cURL
X-MimeOLE: Produced By Microsoft Exchange V6.0.4712.0
Date: Thu, 18 Oct 2001 17:38:32 -0400
Message-ID: <6EB31774D39507408D04392F40A10B2BC1FD85@FDYEXC202.mgroupnet.com>
X-MS-Has-Attach:
X-MS-TNEF-Correlator:
Thread-Topic: .libs issue with cURL
Thread-Index: AcFYHTwEGPhu3pAvR7WNos17tOuXqA==
From: "Roth, Kevin P." <KPRoth AT MarathonOil DOT com>
To: <cygwin-apps AT cygwin DOT com>
X-OriginalArrivalTime: 18 Oct 2001 21:38:33.0066 (UTC) FILETIME=[3C37A4A0:01C1581D]
X-MIME-Autoconverted: from quoted-printable to 8bit by delorie.com id f9IMfnX04837

Thanks for the help so far. I've run into another roadblock;
I sent this to the cURL list, but haven't had any response in 
a couple days, so I thought I'd see if someone on this list
has any ideas.

After the suggestion to add "AC_LIBTOOL_WIN32_DLL", I have no
problem doing a clean './configure' and 'make' of cURL.
I end up with a libtool(?) shell script where I had been
finding the compiled curl.exe (src/curl.exe), and I now have
a src/.libs/curl.exe (along with cygcurl-2.dll). This is good...
(in this example I was using a build directory of 
 /usr/src/curl/BUILD, but the problem also occurs without 
 a BUILD directory.)

HOWEVER, when I go to do a 'make install' (or, as in this example,
a 'make install prefix=/tmp/curl-build/usr', although both gave 
the same error), I see the following: 

/********* 
  Making install in src 
  make[1]: Entering directory `/usr/src/curl/BUILD/src' 
  /bin/sh ../libtool --mode=link gcc -g -O2 -o curl.exe main.o \ 
      hugehelp.o urlglob.o writeout.o ../lib/libcurl.la -lssl -lcrypto 
  gcc -g -O2 -o .libs/curl.exe main.o hugehelp.o urlglob.o \
      writeout.o .libs/libimp-cygcurl-2.a -lssl -lcrypto 
  creating curl.exe 
  make[2]: Entering directory `/usr/src/curl/BUILD/src' 
  /bin/sh ../libtool --mode=link gcc -g -O2 -o curl.exe main.o \ 
      hugehelp.o urlglob.o writeout.o ../lib/libcurl.la -lssl -lcrypto 
  gcc -g -O2 -o .libs/curl.exe main.o hugehelp.o urlglob.o \
      writeout.o .libs/libimp-cygcurl-2.a -lssl -lcrypto 
  creating curl.exe 
  /bin/sh ../../mkinstalldirs /tmp/curl-build/usr/bin 
  /bin/sh ../libtool --mode=install /usr/bin/install \
      -c curl.exe /tmp/curl-build/usr/bin/curl.exe 
  /usr/bin/install -c curl.exe /tmp/curl-build/usr/bin/curl.exe 
  /usr/bin/install: cannot stat `curl.exe': No such file or directory 
  make[2]: *** [install-binPROGRAMS] Error 1 
  make[2]: Leaving directory `/usr/src/curl/BUILD/src' 
  make[1]: *** [install-am] Error 2 
  make[1]: Leaving directory `/usr/src/curl/BUILD/src' 
  make: *** [install-recursive] Error 1 
\********* 

IF I manually copy src/.libs/curl.exe to src/curl.exe, and then try
my make install command again, it skips the re-link steps, and just
successfully performs the install and moves on.

This seems to be related to the fact that libtool has decided to dump my

curl.exe file in src/.libs/curl.exe, instead of putting it in the usual 
place of src/curl.exe. However, since this problem lies in the 
auto-generated part of the Makefile, I have no idea how one would go 
about fixing it properly for future iterations...

Any suggestions? 

Thanks,
Kevin

- Raw text -


  webmaster     delorie software   privacy  
  Copyright 2019   by DJ Delorie     Updated Jul 2019